Antena 3 CNN Economic Biz News Băncile se răzbună pe români pentru legea dării în plată. Cu cât a crescut comisionul

Băncile se răzbună pe români pentru legea dării în plată. Cu cât a crescut comisionul

Băncile se răzbună pe români pentru legea dării în plată. Cu cât a crescut comisionul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Ian 2016   •   13:54
Sistemului bancar a avut o serie de reacţii dure la legea dării în plată. Una dintre cele mai mari bănci a anunţat că măreşte avansul la creditele imobiliare de la 15% la 35% şi chiar 40%. 
 
Legea dării în plată, prin care datornicii pot scăpa de datorie dacă dau casa băncii, a fost revizuită. Iniţiatorii legii au anunţat că va reintra în dezbatere în Parlament. 
 
Unii dintre românii care au luat credite în franci elveţieni au fost încântaţi la început. Ratele erau mici şi puteau fi uşor acoperite din veniturile pe care le aveau. A venit însă şocul - datoriile s-au dublat. 
 
Deşi locuinţa i-a fost scoasă la licitaţie, banca îi opreşte şi o parte din salariu. Şi chiar dacă legea dării în plată nu a fost promulgată, noile modificări ar putea să o ajute şi pe ea.
 
În noua formă a legii, vor scăpa de datorie după ce vor da casa băncii doar cei care au luat un împrumut în scop personal, nu şi cei care se ocupă de dezvoltare imobiliară. Chiar şi aşa, bancherii sunt nemulţumiţi. 
 
La una dintre cele mai mari bănci din România avansul a ajuns de la 15% la 35% pentru creditele în lei şi la 45% pentru creditele în euro. Specialiştii spun însă că nu toate băncile vor putea face asta. 
 
Legea dării în plată ar putea intra din nou în dezbatere în Parlament la 1 februarie.
 

×
Subiecte în articol: banci legea darii in plata
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close