Antena 3 CNN Economic Biz News Legea salarizării unitare se modifică din nou. Unele titulaturi ar putea fi desfiinţate

Legea salarizării unitare se modifică din nou. Unele titulaturi ar putea fi desfiinţate

Legea salarizării unitare se modifică din nou. Unele titulaturi ar putea fi desfiinţate
Sursa foto: Foto: Antena 3
03 Aug 2010   •   14:26

La nici un an de la intrarea în vigoare, legea salarizării unitare în sectorul bugetar se modifică... din nou. Scopul ar fi să se elimine diferenţele salariale între persoane angajate, în diferite sectoare bugetare, dar pe acelaşi post. În plus, vor fi desfiinţate unele titulaturi. Aşa nu vor mai exista asistenţi manageri sau conducători auto.

Noul proiect al legii salarizării unitare urmează să intre în dezbatere publică la mijlocul acestei luni. Una dintre modificările aduse se referă la unificarea titulaturilor date posturilor în care se prestează aceeaşi activitate.

Mai exact, va dispărea denumirea de asistent manager şi va rămâne doar cea de secretară. Şi denumirea de conducători auto va fi exclusă. În schimb se va păstra cea de şoferi.

O altă schimbare adusă noii legi se referă la eliminarea diferenţelor salariale între persoane angajate în diferite sectoare bugetare pe acelaşi post.

De pildă, şoferul sau femeia de serviciu din Ministerul Educaţiei va avea acelaşi venit cu cel din Ministerul de Finanţe sau Transporturi.

De asemenea, jurnaliştii de la Gândul dau ca posibilă creşterea punctajului maxim în grila de salarizare. Această creştere a diferenţelor dintre treptele de salarizare din grilă nu este încă decisă.

Gândul scrie în ediţia de luni că legea contractelor colective de muncă, cea de organizare a sindicatelor şi patronatelor, precum şi legea conflictelor de muncă ar putea fi schimbate din temelii.

Noua lege a salarizării ar urma să fie adoptată de Guvern şi trimisă în Parlament la începutul lunii septembrie.

Antena 3


×
Subiecte în articol: lege modificari
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close