Antena 3 CNN Economic Biz News Leul continuă să aibă o evoluţie negativă. Euro s-a apreciat pentru a patra oară consecutiv

Leul continuă să aibă o evoluţie negativă. Euro s-a apreciat pentru a patra oară consecutiv

Leul continuă să aibă o evoluţie negativă. Euro s-a apreciat pentru a patra oară consecutiv
13 Feb 2009   •   15:16

Banca Naţională a României a publicat, vineri, o rată de referinţă de 4,2975 lei/euro, aproape de nivelul de joi, când rata s-a situat la 4,2942 lei/euro. Astfel, leul a înregistrat a patra şedinţă consecutivă cu o evoluţie negativă, după ce în prima parte a şedinţei interbancare a înregistrat variaţii minore faţă de euro.
Dealerii nu exclud o intervenţie indirectă a băncii centrale pentru a stopa o eventuală depreciere a leului peste pragul de 4,3 unităţi faţă de euro, deşi evoluţia valutelor din regiune a fost similară cu cea a leului, dar cu variaţii uşor mai ample.
Pentru moneda americană, banca centrală a indicat un curs de 3,3314 lei/dolar, cu 1,87 bani mai jos faţă de rata precedentă, informează Mediafax. Pe pieţele internaţionale, moneda americană s-a apreciat treptat, de la 1,2942 la 1,2853 dolari/euro, iar la 14:00, ora României, euro era cotat la 1,2863 dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Banca Nationala a Romaniei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close