Antena 3 CNN Economic Biz News Leul îşi continuă aprecierea. Curs BNR: 1 EUR = 4,2634 RON

Leul îşi continuă aprecierea. Curs BNR: 1 EUR = 4,2634 RON

Leul îşi continuă aprecierea. Curs BNR: 1 EUR = 4,2634 RON
Sursa foto: Curs Valutar
26 Ian 2009   •   13:06

Moneda naţonală s-a apreciat, luni, în raport cu Euro. Banca Naţională a României (BNR) a stabilit un curs de 4,2634 pentru un euro, în scădere cu aproape trei bani faţă de vineri.
Tendinţa de apreciere a fost vizibilă de la primele ore ale şedinţei interbancare. Dealerii sunt de părere că Banca Centrală a intervenit pe piaţă. Dacă interveţia indirectă a BNR a fost evidentă, potrivit acestora, vineri, aceştia spun că s-ar putea să se fi întâmlat acest lucru şi luni.
"Este posibilă o intervenţie indirectă a BNR pe piaţă, deoarece leul se apreciază mai mult decât restul valutelor emergente din regiune", a declarat, conform Mediafax, Vlad Muscalu, economist la ING Bank.
Cursul de referinţă scăzuse încă de vineri, sub 4,3 lei pentru un euro, cel mai mic nivel al săptămânii anterioare, în care s-au înregistrat trei maxime istorice consecutive.
BNR a afişat, vineri, un curs de referinţă de 4,2910 lei pentru un euro.
Leul a înregistrat o apreciere consderabilă şi faţă de dolarul american, câştigând aproximativ 6 bani faţă de cotaţia oficială BNR de vineri. Dolarul valorează, luni, 3,2890 RON faţă de 3,3496, cotaţia precedentă. Moneda naţională a câştigat teren şi în faţa francului elveţian, de la 2,8730 lei pe franc vineri la 2,8370 luni, diferenţa fiind de 3 bani. Cursul leului faţă de lira sterlină nu a suferit, conform cotaţiei BNR, fluctuaţii importante acesta scăzând cu 1 ban de vineri până luni.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close