Antena 3 CNN Economic Biz News Leul nostru a "răcit" de la atâtea ploi. Cea mai slabă cotaţie a monedei noastre din 2013, atinsă azi

Leul nostru a "răcit" de la atâtea ploi. Cea mai slabă cotaţie a monedei noastre din 2013, atinsă azi

Leul nostru a "răcit" de la atâtea ploi. Cea mai slabă cotaţie a monedei noastre din 2013, atinsă azi
de O.P.    |    07 Iun 2013   •   12:01

Leul a continuat să se deprecize în raport cu euro, iar cotaţiile oscilau în jurul nivelului de 4,54 lei/euro la începutul sesiunii interbancare de vineri, într-o piaţă calmă, spun dealerii, dar cu volume de transfer ridicate.
  
La deschidere, euro a fost cotat în jurul nivelului de 4,52 lei/euro, după ce joi seară, în afară orelor de tranzacţionare ale şedinţei locale, cursul a atins un maxim de 4,5475 lei/euro.
  
În prima oră de tranzacţionare, cotaţiile au urcat treptat spre 4,54 lei/euro, iar dealerii spun că volumele tranzacţionate sunt sub cele de joi dimineaţă, însă peste media şedinţelor precedente.
  
Leul s-a depreciat accentuat în a doua parte a sesiunii locale de joi, într-o piaţă cu lichiditate în creştere, principalii cumpărători de euro fiind jucătorii străini, care au ieşit de pe pieţele emergente, potrivit dealerilor.
  
Dealerii spun că banca centrală şi-a făcut simţită prezenţa în şedinţa de joi, prin vânzări indirecte de valută, înainte de publicarea cursului de referinţă şi atunci când rata de schimb a depăşit 4,49 lei/euro.
  
Unii dealeri cred că leul ar putea oscila variaţii reduse până în a doua parte a zilei, când sunt aşteptate date legate de piaţa forţei de muncă din SUA care, ar putea să ofere posibilitatea unei reveniri uşoare.

×
Subiecte în articol: curs valutar curs leu euro
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close