Antena 3 CNN Economic Biz News Leul s-a apreciat faţă de euro după ce Stolojan s-a retras. A intervenit BNR pe piaţă?

Leul s-a apreciat faţă de euro după ce Stolojan s-a retras. A intervenit BNR pe piaţă?

Leul s-a apreciat faţă de euro după ce Stolojan s-a retras. A intervenit BNR pe piaţă?
15 Dec 2008   •   13:38

Euro a atins 3,94 lei la jumătatea şedinţei valutare de luni, moneda naţională începând, curând, să se aprecieze. BNR a afişat o rată de referinţă de 3,9151 lei pentru un euro.
"Deprecierea a fost abruptă şi investitorii au considerat atractive nivelurile la care ajunseserã cotaţiile, de 3,96 lei/euro, de aceea şi-au închis poziţiile şi au luat profituri. Deşi au revenit pe scădere aproape de ora 13:00, când BNR publică rata de referinţă, nu cred că a fost o intervenţie a băncii centrale, ci o corecţie după mai multe zile în care leul a pierdut în faţa euro. Cursul ar trebui să-şi schimbe direcţia şi cred că paritatea va ajunge în jur de 3,92 lei/euro, în această săptămână, când va intra multă valută în ţară", a declarat un dealer, citat de Mediafax.
Potrivit realizatorului BizBazar, Moise Guran, Banca Naţională a României a intervenit pe piaţă şi a început să vândă euro, pentru a stabiliza cursul în creştere, imediat după ce Theodor Stolojan a decis să refuze mandatul de premier.
La ora12.30, moneda europeană se vidnea la 3,935-3,94 lei, după ce în primele două ore de tranzacţionare cotaţiile au atins un maxim de 3,96-3,963 lei/euro.
BNR a afişat, vineri, o rată de referinţă de 3,9151 lei pentru un euro, în creştere cu 1,04 bani faţă de nivelul de joi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close