Antena 3 CNN Economic Biz News Leul s-a apreciat uşor faţă de euro. Vezi cursul valutar

Leul s-a apreciat uşor faţă de euro. Vezi cursul valutar

Leul s-a apreciat uşor faţă de euro. Vezi cursul valutar
20 Iul 2011   •   13:45

Cursul de referinţă anunţat miercuri de BNR a scăzut cu 1,3 bani, la 4,2430 lei/euro, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare, iar aprecierea leului şi a monedelor regionale a continuat să fie susţinută de aşteptările jucătorilor cu privire la stabilirea unei soluţii pentru criza din Grecia, informează Mediafax.
   
Banca Naţională a României (BNR) a afişat marţi un curs de referinţă de 4,2560 lei/euro.
   
Moneda naţională s-a întărit miercuri şi în raport cu dolar, cursul de referinţă coborând cu 1,43 bani, la 2,9869 lei/dolar, de la 3,0012 lei/dolar.
   
Leul s-a apreciat mai vizibil în raport cu francul elveţian, referinţa coborând cu 2,59 bani, la 3,6341 lei/franc, de la nivelul de marţi, de 3,66 lei/franc. Astfel, cursul leu/franc a scăzut pentru a doua zi, după ce luni a atins maximul istoric, de 3,7187 unităţi.
   
Aprecierea leului şi a altor valute din regiune a fost determinată de optimismul investitorilor, care se aşteaptă ca miniştrii finanţelor statelor din zona euro să găsească joi o soluţie finală pentru criza din Grecia şi astfel să se ajungă la o stabilitate financiară a întregii regiuni.

×
Subiecte în articol: cursul valutar euro leul BNR
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close