Antena 3 CNN Economic Biz News Leul s-a depreciat după ce Fitch a redus ratingul României: Un euro, cotat la 3,75 lei

Leul s-a depreciat după ce Fitch a redus ratingul României: Un euro, cotat la 3,75 lei

Leul s-a depreciat după ce Fitch a redus ratingul României: Un euro, cotat la 3,75 lei
10 Noi 2008   •   13:46

Moneda naţională s-a depreciat pe tot parcursul şedinţei interbancare de luni comparativ cu euro, după ce agenţia Fitch a coborât cu două trepte ratingul acordat României. La finalul zilei cotaţiile se situau aproape de 3,75 lei/euro.
"Leul se menţine pe depreciere, volumele transferate pe piaţă fiind reduse. Regiunea are o evoluţie mixtă, nefiind corelată cu evoluţia cursului leu/ dolar, aşa cum se întâmpla în şedinţele de săptămâna trecută", a spus un dealer citat de Mediafax.
În şedinţa de luni cotaţiile au atins un minim de 3,7380 - 3,74 lei/euro, iar nivelul maxim s-a situat la 3,7540 - 3,7560 lei/euro. Rata de referinţă publicată luni de Banca Naţională a României (BNR) a urcat cu 2,11 bani, la 3,7482 lei/euro.
Agenţia de evaluare Fitch a coborât, luni, ratingul României pentru credite pe termen lung în valută cu două trepte, la BB+, România ieşind, astfel, din categoria statelor cu calificativ "investment grade". Motivele sunt creşterea riscului pentru Europa de Est, mai putine investiţii străine şi mai puţini bani trimişi de românii care lucrează în străinătate. Deficitul de cont curent este deja mai mare în Kazakhstan, Bulgaria, Ungaria şi România.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rating leu euro deprecierea leului
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close