Antena 3 CNN Economic Biz News Leul se redresează uşor în raport cu moneda europeană. BNR a anunţat un curs de 4,3048 lei/euro

Leul se redresează uşor în raport cu moneda europeană. BNR a anunţat un curs de 4,3048 lei/euro

Leul se redresează uşor în raport cu moneda europeană. BNR a anunţat un curs de 4,3048 lei/euro
02 Iul 2010   •   18:05

Leul dă semne de revenire. Banca Naţională a anunţat un curs de referinţă de 4,3048 lei/euro, cu aproape 5 bani mai mic decat joi. Leul s-a întărit şi în raport cu dolarul. Referinţa BNR de astăzi a fost de 3,4414 lei/dolar, cu peste 10 bani mai mic decât joi.

În seara aceasta aflăm dacă România primeşte a cincea tranşă de bani de la FMI, prin urmare creşterea leului are o legătură strânsă cu cele 850 milioane de euro pe care ţara noastră urmează să le primească. Practic, de fiecare dată când primim o nouă tranşă de la Fmi, leul se apreciază.

Oricum, este mai mult decât evident că banii îi vom primii. Pentru că FMI a venit în România pentru o perioadă lungă - dovadă că şeful misiunii, Jeffrey Franks a învăţat limba română. În plus, Banca Naţională are un stoc de valută foarte mare, stoc pe care trebuie să îl vândă, cel putin parţial, pentru a face profit. Profit din care trebuie să susţină achiziţiile viitoare de euro, atunci când toţi vor vinde această monedă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: leu euro curs valutar
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close