Antena 3 CNN Economic Biz News Leul va intra pe făgaşul normal din 30 iulie. Află care va fi evoluţia monedei naţionale după referendum

Leul va intra pe făgaşul normal din 30 iulie. Află care va fi evoluţia monedei naţionale după referendum

Leul va intra pe făgaşul normal din 30 iulie. Află care va fi evoluţia monedei naţionale după referendum
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    24 Iul 2012   •   12:37

Evoluţia monedei naţionale în raport cu euro se va "normaliza" de săptămâna viitoare, iar leul chiar se va întări după ce criza politică se va încheia prin votul la referendumul pentru demiterea preşedintelui şi după ce rezultatele Guvernului vor fi certificate de misiunea Fondului Monetar Internaţional, spune premierul Ponta.

"Sunt absolut convins că, săptămâna viitoare, lucrurile vor reveni spre normal", a spus Ponta, la postul public de televiziune. Cotaţiile monedei naţionale nu s-au oprit din creştere, în lipsa unei intervenţii vizibile din partea băncii centrale, astfel că la finalul sesiunii interbancare rata de schimb a atins un nou record istoric, de 4,64 lei/euro.

În jurul orei 17:00, băncile cotau euro la 4,6370 - 4,6400 lei, cu 0,96% peste nivelul de la închiderea de vineri, de 4,5925 - 4,5950 lei/euro. Referinţele publicate de Banca Naţională a României (BNR) pentru euro şi dolar au urcat luni la noi maxime istorice, de 4,6009 lei/euro şi respectiv 3,7999 lei/dolar.

Leul s-a depreciat abrupt în ultimele trei săptămâni, cu 3,4% la nivelul referinţei, deşi banca centrală a intervenit permanent în piaţă pentru a limita căderea monedei naţionale. Percepţia jucătorilor a fost şi continuă să fie afectată de turbulenţele politice, care au avut ecouri internaţionale.

×
Subiecte în articol: curs leu euro
Parteneri
Cutremurător! Previziuni pentru 2023, de la 'călătorul în timp'
x close