Antena 3 CNN Economic Biz News Londra: 1 miliard de lire pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri

Londra: 1 miliard de lire pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri

Londra: 1 miliard de lire pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri
Sursa foto: marea britanie
29 Iul 2009   •   12:25

Guvernul Marii Britanii va cheltui un miliard de lire sterline pentru crearea a zeci de mii de locuri de muncă "uşoare" în sectorul public pentru şomeri. Printre noile slije se vor număra cea de asistenţi de dans, promotori ai turismului şi inigineri în panouri solare.

Slujbele ce vor fi finanţate de stat urmează a fi create de consilii sau alte organizaţii caritabile şi ar urma să scoată 150.000 de oameni de pe listele şomerilor în următorii doi ani.
Primele 47.000 de slujbe, ce vor costa circa 300 milioane de lire , vor fi anunţare miercuri de secretarul britanic al Muncii Yvette Cooper.
Lista noilor locuri de muncă- din care majoritatea vor fi ocupate de tineri între 18 şi 24 de ani- va include antrenori de sport, asistenţi pentri orele de curs, sau angajaţi sociali.
Angajamentul Londrei se bazează pe faptul că mulţi tineri nu au fost ajutaţi în timpul recesiunii din anii 80 şi 90 şi nu au avut de lucru timp de luni sau ani şi nu se mai doreşte repetarea acestei situaţii.
Fondul de un miliard de lire este deschis consiliilor locale, organizaţilor caritabile sau organizaţiilor de voluntariat.
Acestea ar urma să liciteze pentru banii publici pentru a crea "slujbe utile social ".
Un total de 100.000 din acestea vor fi destinate tinerilor de 18-24 ani, iar restul şomerilor mai în vârstă.
Rata şomajului a ajuns în Marea Britanie la 2,38 milioane persoane la sfârşitul lunii mai, din care 726.000 erau tineri de 18 -24 ani. De altfel, pe această categorie de vârstă, rata şomajului a ajuns la 17 procente în ultimul an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata muncii criza economica
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close