Antena 3 CNN Economic Biz News Lovitură dură pentru britanici, după BREXIT. Franţa a depășit Marea Britanie și a devenit a cincea economie a lumii

Lovitură dură pentru britanici, după BREXIT. Franţa a depășit Marea Britanie și a devenit a cincea economie a lumii

Lovitură dură pentru britanici, după BREXIT. Franţa a depășit Marea Britanie și a devenit a cincea economie a lumii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Iul 2016   •   16:10

Franţa a întrecut Marea Britanie şi a devenit a cincea mare economie a lumii, după ce lira sterlină a atins un nou minim, după Brexit, scrie The Independent.

Lira sterlină s-a depreciat cu extrem de mult în raport cu dolarul și euro, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani, în condițiile în care investitorii sunt îngrijorați de efectele negative economice și financiare ale votului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Marea Britanie a ocupat poziția a cincea în topul celor mai mari economii ale lumii încă din 2014. Înainte de asta, Franța a deținut mai mulți ani acest titlu.

Analiștii apreciază că adoptarea unor noi măsuri de relaxare a politicii monetare din partea Băncii Angliei, în perioada următoare, inclusiv o reducere a dobânzii de bază, ar face lira mai puțin atractivă. În plus, noi achiziții de active, care să stimuleze activitatea economică și să injecteze lichidități în sistemul financiar britanic, ar avea ca efect colateral o diluare a valorii monedei britanice.

 

×
Subiecte în articol: Brexit
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close