Antena 3 CNN Economic Biz News Lucia Varga: În proiectul Codului Silvic se regăsesc prevederi care fac mai mult rău pădurilor

Lucia Varga: În proiectul Codului Silvic se regăsesc prevederi care fac mai mult rău pădurilor

Lucia Varga: În proiectul Codului Silvic se regăsesc prevederi care fac mai mult rău pădurilor
07 Oct 2014   •   11:22

Deputatul PNL Lucia Varga, fost ministru pentru Ape şi Păduri, a vorbit în ediţia de marţi a emisiunii "Daily Income", de la Antena 3, despre neajunsurile noului proiect al Codului Silvic.

Fostul ministru a arătat că, "în actuala propunere legislativă a PSD se regăsesc două prevederi care fac mai mult rău pădurilor". Una dintre ele se referă la faptul că legea va permite tăierea la ras din parcurile naturale, iar cea de-a doua la faptul că va fi permisă tăierea până la 10 hectare de pădure fără amenajament silvic.

"Asta înseamnă că poţi tăia 3 hectare pe an fără să ai un document tehnic", a arătat deputatul, adăugând că nimeni nu-l împiedică pe proprietar să taie, de fapt, 9 hectare de pădure.

"Când am fost la minister am iniţiat Codul Silvic care prevedea patru mari notificări inspirate din bunele practici europene. În primul rând, trebuia introdusă acea prevedere ca lemnul să ajungă în rampe şi depozite şi să fie vândut ca lemn fasonat, aşa cum se întâmplă în toată Europa. Exista un control foarte clar, ca la orice marfă", a mai declarat Lucia Varga.

Citeşte şi:

Daily Income: Codrul, frate cu străinul. Ce se întâmplă cu pădurile României



×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close