Antena 3 CNN Economic Biz News Lucrezi în acest domeniu? 40.000 de oameni au fost concediaţi deja, iar trendul este periculos

Lucrezi în acest domeniu? 40.000 de oameni au fost concediaţi deja, iar trendul este periculos

Lucrezi în acest domeniu? 40.000 de oameni au fost concediaţi deja, iar trendul este periculos
de O.P.    |    04 Feb 2013   •   13:04

Cei care au fost ocoliţi de valul disponibilizărilor din ultimii ani nu trebuie să lase garda jos nici în 2013. Deşi va avea o amplitudine mai redusă, fenomenul restructurărilor de personal va afecta şi anul acesta mulţi angajaţi, după ce în 2012 au fost desfăcute peste 230.000 de contracte de muncă prin concediere. Cine sunt ghinioniştii anului şi ce soluţii există pentru aceştia?

Chiar dacă estimările arată că economia României va creşte în 2013, există câteva domenii în care criza va avea încă un cuvânt greu de spus. Este vorba, în primul rând, de domeniul construcţiilor, puternic afectat de recesiune. Numai anul trecut au avut loc peste 40.000 de concedieri individuale şi colective în acest domeniu, faţă de 32.000 în 2011, potrivit datelor de la Inspecţia Muncii.

Analizând evoluţia ascendentă a numărului de disponibilizări, putem constata că declinul construcţiilor este departe de a se încheia.2013 nu se anunţă un an tocmai favorabil nici pentru cei care lucrează în domeniul transportului rutier şi de marfă.

Anul trecut a intrat în insolvenţă şi cel mai mare transportator rutier de marfă din România, Edy Spedition, iar numărul concedierilor din domeniu a fost de circa 10.000. În fruntea clasamentului celor mai afectate domenii de restructurări revine, în 2013, sectorul producţiei şi distribuţiei de carburanţi. Specialiştii de la Inspecţia Muncii plasează acest domeniu în top cinci, după mai mulţi ani în care numărul concedierilor din sector se redusese drastic. O apariţie nouă în clasament este domeniul difuzării şi transmiterii de programe de televiziune.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: disponibilizari
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close