Antena 3 CNN Economic Biz News Luna aprilie, mai "scumpă" decât martie: După tutun şi alcool, ar putea creşte şi accizele la combustibil

Luna aprilie, mai "scumpă" decât martie: După tutun şi alcool, ar putea creşte şi accizele la combustibil

Luna aprilie, mai "scumpă" decât martie: După tutun şi alcool, ar putea creşte şi accizele la combustibil
Sursa foto: Bani
19 Mar 2009   •   10:06

Se apropie cea mai grea lună pentru populaţia României. Accizele la tutun şi alcool cresc şi este destul de probabil ca şi preţul la combustibil să fie majorat. Chiar premierul Emil Boc a anunţat că luna aprilie va fi mai grea decât martie.

În urmă cu câteva zile, prim-ministrul României avertiza că efectele crizei economice nu au atins încă apogeul. De altfel, Ministerul Finanţelor a anunţat că de la 1 aprilie se majorează accizele la tutun şi alcool, iar calendarul pentru majorarea accizelor pe ţigări va fi devansat.

Astfel, acciza pe tutun creşte din aprilie cu 7 euro pe mia de ţigarete, ceea ce înseamnă că preţul unui pachet de ţigări va fi mai mare cu 40 - 50 de bani.

Guvernul majorează şi acciza pentru alcool, creştere calculată între 11 şi 14 euro pe hectolitru, în funcţie de tipul de băutură.

Reprezentanţii Ministerului de Finanţe estimează că aceste măsuri vor îmbogăţi vistieria statului cu 180 de milioane de euro.

Românii trebuie să se aştepte şi la alte scumpiri. Ministrul Gheorghe Pogea a declarat că eventuala majorare a necesarului de venituri bugetare pentru acest an ar putea implica şi o creştere a accizelor la combustibili.

Preţurile vor creşte oricum de la o lună la alta. Potrivit datelor oficiale, în februarie preţurile de consum au crescut, faţă de prima lună a anului, cu 0,88%, mai ales ca urmare a creşterii preţurilor mărfurilor nealimentare, cu 1,31% şi a majorării tarifelor la servicii cu 1,03%.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close