Antena 3 CNN Economic Biz News "Mai avem de îndurat încă trei ani de recesiune". Părerea românilor despre situaţia economică în care ne aflăm

"Mai avem de îndurat încă trei ani de recesiune". Părerea românilor despre situaţia economică în care ne aflăm

"Mai avem de îndurat încă trei ani de recesiune". Părerea românilor despre situaţia economică în care ne aflăm
Sursa foto: Foto: Antena3
de O.P.    |    07 Dec 2011   •   06:26

Romanii sunt pesimişti. Nu cred într-o revenire economică a României. Jumătate consideră că mai avem de îndurat încă trei ani de recesiune, mai ales că mulţi au simţit-o pe pielea lor.

48% dintre români spun că mai avem de îndurat cel puţin trei ani de criză. 23% sunt mai optimişti, cred că în circa doi ani criza va ajunge la final. Doar 6% dintre români numără lunile până când problemele economice se vor termina.

Dintre cei afectaţi de criză, cei mai mulţi spun că au rămas fără un loc de muncă. 65% au fost în situaţia de a-şi căuta un nou serviciu. Aproape dublu faţă de 2009. Cei care totuşi şi-au păstrat locul de muncă, au înregistrat scăderi ale veniturilor. Sunt şi români care şi-au pierdut investiţiile în această perioadă.

Pentru declinul economic este vinovat Guvernul Româneii, spun 52 la sută dintre români. Ei acuză măsurile adoptate de Executiv au fost proaste. 23% afirmă ca au fost luate şi măsuri bune, dar şi măsuri greşite, în timp ce doar 7% cred că deciziile guvernamentale au fost cele corecte.

 





×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close