Antena 3 CNN Economic Biz News Majorarea taxelor şi impozitelor cu 15%, respinsă de Consiliul General

Majorarea taxelor şi impozitelor cu 15%, respinsă de Consiliul General

Majorarea taxelor şi impozitelor cu 15%, respinsă de Consiliul General
Sursa foto: taxe
26 Noi 2009   •   15:29

Consiliul General al Capitalei a respins prin vot majorarea impozitelor şi taxelor pentru anul viitor. Liberalii şi social- democraţii nu au fost de acord cu creşterea taxelor de peste 15 %.

Impozitele şi taxele locale trebuiau modificate prin actualizarea cu rata inflaţiei din ultimii trei ani, potrivit comisiei economice din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ai cărei membri au stabilit valorile minime şi maxime ale impozitelor.


Bucureştenii trebuiau să plătească pentru o garsonieră dintr-o zonă centrală un impozit de 68 de lei, cu 11 lei mai mult faţă de acest an. Impozitul pentru un apartament cu trei camere situat în centrul Capitalei ar fi putut creşte de 171 lei în 2010, spre deosebire de 149 de lei cât a fost în 2009.

Şi impozitul auto sar putea trebuia majorat din 2010. Pentru maşinile cu o capacitate cilindrică mai mică de 1400 de centimetri cubi, impozitul ar fi putea atinge 56 de lei. În acelaşi timp, proprietarii autoturismelor cu o capacitate cilindrică de 2.000 - 3.000 de centimetri cubi ar fi putut scoate din buzunar nu mai puţin de 1.080 de lei.

Reprezentanţii Ministerului de Finanţe spun că majorarea impozitelor era justificată, ţinând cont că acestea nu au mai crescut din 2006. Proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele în Capitală a fost lansat în luna octombrie în dezbatere publicã pe site-ul Primãriei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: primarie impozit casa masina
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close