Antena 3 CNN Economic Biz News Marile puteri ale lumii privesc spre acest stat din Europa. Va doborî un record mondial, sub ochii lor

Marile puteri ale lumii privesc spre acest stat din Europa. Va doborî un record mondial, sub ochii lor

Marile puteri ale lumii privesc spre acest stat din Europa. Va doborî un record mondial, sub ochii lor
de O.P.    |    12 Aug 2013   •   12:48

Nu se intampla nici in China, nici in Brazilia, nici in Golful Persic, ci in Turcia, unde va fi construit cel mai mare aeroport din lume. El va fi deschis in 2017 sau 2018 si va primi 150 de milioane de pasageri pe an.

Un proiect colosal, care reflecta puterea companiei Turkish Airlines, viitorul gigant al sectorului. Turcia vrea sa devina un gigant al aviatiei mondiale si este dispusa la cheltuieli pentru realizarea acestui obiectiv. Cel mai mare aeroport al planetei isi va face aparitia in cativa ani la Istanbul si va dispune de sase piste de decolare si aterizare (spre comparatie, aeroportul Heatrow, din Londra, cel mai mare din Europa, are numai doua piste).

Noua poarta aeriana Turciei va avea o capacitate de primire de 90 de milioane de pasageri pe an la deschidere, apoi 150 de milioane in faza secunda de dezvoltare a proiectului, in anii 2020 (astazi, aeroportul din Atlanta, lider mondial, primeste 90 de milioane de pasageri pe an), scrie incomemagazine.ro.

×
Parteneri
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Buzău
x close