Antena 3 CNN Economic Biz News Maşinile care trec podul peste Dunăre la bulgari ar putea fi scutite de taxe

Maşinile care trec podul peste Dunăre la bulgari ar putea fi scutite de taxe

Maşinile care trec podul peste Dunăre la bulgari ar putea fi scutite de taxe
Sursa foto: guvern
26 Feb 2010   •   12:32

Guvernul român şi cel bulgar analizează posibilitatea eliminării taxelor pentru maşinile care trec podul peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, măsură care să fie aplicată în etape, începând cu o diminuarea a sumei de plată şi ajungându-se ulterior la desfiinţarea taxei, au spus premierii celor două ţări, scrie Mediafax.

Varianta eliminării acestei taxe a fost adusă în discuţie, vineri, la Sofia, de premierul Emil Boc şi omologul său bulgar, Boiko Borisov, şi urmează să fie analizată în continuare de miniştrii de resort din cele două ţări.

"Am discutat problema eliminării taxei pentru maşinile care trec podul la Ruse şi de a repara podul respectiv, astfel încât, până la realizarea podului de la Vidin-Calafat, acesta să fie funcţional", a declarat Borisov, după discuţia cu Emil Boc.

Acesta mai spune că la Budapesta există nouă poduri peste Dunăre, în timp ce între România şi Bulgaria există un singur pod, şi acesta într-o stare "nu foarte bună".

Europarlamentari bulgari afirmau, în 2009, că taxa percepută pentru trecerea podului peste Dunăre încalcă normele europene şi principiul liberei circulaţii şi solicitau eliminarea acesteia, arătând că, în caz contrar, problema va fi analizată la Curtea Europeană de Justiţie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bulgaria Dunare masini
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close