Antena 3 CNN Economic Biz News MASTERPLANUL care va relansa economia UE. 1.300 miliarde de euro sunt la dispoziţie

MASTERPLANUL care va relansa economia UE. 1.300 miliarde de euro sunt la dispoziţie

MASTERPLANUL care va relansa economia UE. 1.300 miliarde de euro sunt la dispoziţie
de O.P.    |    09 Dec 2014   •   09:38

Uniunea Europeană a pus la punct o listă cu aproape 2.000 de proiecte, în valoare de 1.300 miliarde de euro, care ar putea fi incluse în planul de investiții destinat relansării economiei și creării de noi locuri de muncă, informează Reuters și AFP.

La invitația făcută în toamnă de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, fiecare stat membru al Uniunii Europene a trimis o listă cu posibile proiecte de investiții. Intenția Comisiei Europene este ca, până în luna iunie 2015, primele proiecte să fie selectate și să fie gata să atragă finanțare privată.

'Aproape 2.000 de proiecte au fost identificate cu investiții totale de 1.300 miliarde de euro dintre care 500 de miliarde de euro ar urma să fie realizate în următorii trei ani', potrivit unui document consultat de Reuters, care urmează să fie discutat marți de miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană. Printre proiectele incluse pe listă, care, potrivit oficialilor europeni, nu este una definitivă, se numără noul terminal la aeroportul din Helsinki, un sistem de apărare împotriva inundațiilor în Marea Britanie, un proiect de reabilitare termică a locuințelor din Olanda, un nou port în Irlanda și construcția unei conexiuni feroviare între Estonia, Letonia, Lituania și Polonia. Aproximativ o treime dintre proiectele de pe listă au legătură cu energia, o altă treime sunt concentrate pe transporturi, iar restul vizează inovația, mediul înconjurător și locuințele, susține Reuters.

Separat, purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Finanțe, Marianne Kothé, a anunțat, luni, că Executivul german a pus la punct o listă de 58 de proiecte, reprezentând investiții în valoare de 89 de miliarde de euro, în cadrul planului UE pentru stimularea investițiilor.



×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close