x close

Măsura dramatică pe care o va lua una din cele mai puternice instituţii din SUA. "Nimeni nu trebuia să afle asta acum"

de O.P.    |    20 Sep 2012   •   11:14
Măsura dramatică pe care o va lua una din cele mai puternice instituţii din SUA. "Nimeni nu trebuia să afle asta acum" 442

Bank of America va concedia 16.000 de angajaţi până la sfârşitul anului, accelerând un program de reducere a cheltuielilor, astfel că instituţia de credit va pierde "titlul" de cel mai mare angajator din sistemul financiar american, urmând să aibă în decembrie 260.000 de salariaţi, potrivit WSJ.com.
  
Potrivit unui document care circulă în conducerea băncii, reducerile de personal au început deja, fiind eşalonate pe parcursul ultimului semestru din acest an, şi au scopul de a eficientiza operaţiunile.
  
Programul are ca obiective reducerea riscurilor, creşterea veniturilor generate prin baza actuală de clienţi şi utilizarea operaţiunilor de investment banking preluate în 2008 prin fuziunea cu Merrill Lynch pentru a deveni unul dintre cei mai mari consilieri pentru investiţii la nivel mondial.
  
La nivelul serviciilor bancare comerciale, Bank of America vrea să reducă numărul de sucursale şi să restrângă operaţiunile de credite ipotecare, potrivit documentului.
  
Astfel, la sfârşitul acestui an banca ar avea 260.000 de angajaţi, cel mai redus personal din 2008, şi ar fi depăşită în topul angajatorilor din sistemul bancar american de JPMorgan Chase, Citigroup şi Wells Fargo, notează WSJ.com.
  
O sursă apropiată situaţiei a afirmat că ţinta ar putea fi modificată în funcţie de volumul afacerilor efectuate între timp.
  
Bank of America este a doua mare bancă din SUA după active, fiind depăşită anul trecut de JPMorgan Chase.
  
Directorul general al instituţiei de credit, Brian Moynihan, care a preluat conducerea băncii în 2010, a încercat să eficientizeze operaţiunile şi a renunţat la mai multe active neesenţiale, printre care s-au numărat divizii internaţionale de carduri de credit, deţineri în zona fondurilor de capital privat, o divizie de asigurări şi participaţii la mai multe bănci străine.
   Astfel, activele Bank of America au scăzut cu 7%, la 2.160 miliarde de dolari.

Citeşte mai multe despre:

concedieri reducerea cheltuielilor
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati