Antena 3 CNN Economic Biz News Măsurile anti-criză anunţate de Guvern: Capitalizarea CEC şi suprataxarea produselor de lux

Măsurile anti-criză anunţate de Guvern: Capitalizarea CEC şi suprataxarea produselor de lux

Măsurile anti-criză anunţate de Guvern: Capitalizarea CEC şi suprataxarea produselor de lux
Sursa foto: Guvern
29 Ian 2009   •   18:29

După îndelungi discuţii în Executiv, premierul Emil Boc a anunţat în sfârşit măsurile pe care actualul Guvern urmează să le ia pentru a proteja economia de efectele crizei financiare. Cum era de aşteptat, profesorii nu vor obţine o majorare semnificativă a salariului, urmând să beneficieze doar de o creştere de 5%, la fel ca toţi bugetarii. Guvernul a anunţat că mizează pe o creştere masivă a investiţiilor, propunând în acest sens ca profitull reinvestit să nu fie impozitat.
Printre măsurile care îi afectează direct pe agenţii economice, se numără posibilitatea compensării TVA de recuperat cu cel de plătit şi în lunile ulterioare lunii în care s-au depus cererile de restituirea sau după expirarea termenului de 45 de zile şi faptul că angajatorii nu vor mai plăti contribuţii de asigurări sociale pentru personalul trimis în şomaj tehnic, plăţi care vor fi acoperite de stat.
Totodată Guvernul a anunţat că intenţionează capitalizarea CEC şi Eximbank, pentru a constitui resurse financiare pentru sprijinirea IMM-urilor. De asemenea, se are în vedere suporataxarea produselor de lux şi taxarea la nivel european a jocurilor de noroc.
Joi, premierul Emil Boc a anunţat şi continuarea programului "Rabla", prima de casare fiind de 3.800 de lei.
Vezi măsurile adoptate de Guvern
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern CEC
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close