Antena 3 CNN Economic Biz News Măsurile de austeritate din Grecia vor aduce 28 de miliarde euro bugetului de stat

Măsurile de austeritate din Grecia vor aduce 28 de miliarde euro bugetului de stat

Măsurile de austeritate din Grecia vor aduce 28 de miliarde euro bugetului de stat
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Iun 2011   •   11:32
Măsurile de austeritate adoptate de guverul elen vor aduce bugetului de stat 28 de miliarde de euro, dar îi pot duce pe greci la faliment. În 2011, nivelul taxelor va creşte cu 2,3 miliarde de euro.

Ar urma să se adune alte 3 miliarde şi jumătate din taxe adiţionale. E o sumă care în 2012 ar urma să mai crească cu 152 de milioane de euro. Proprietăţile vor fi şi ele taxate suplimentar şi de asemenea vor fi introduse impozite de lux pe yachturi, piscine şi maşini.

Noi impozite speciale vor apărea şi în cazul firmelor profitabile, al proprietăţilor cu valoare ridicată şi al persoanelor cu venituri ridicate. Fondurile alocate sănătăţii şi sigurantei naţionale vor fi tăiate drastic până în 2015.

Sănătatea va primi şi ea bani mai puţini. Subvenţiile pentru administraţia locală vor fi şi ele reduse, iar aproape 2.000 de şcoli vor fi închise. Bugetul de salarii va scădea cu 770 de milioane de euro în 2011 şi cu alte 1,4 miliarde de euro până în 2014.

Asta ar însemna o scădere a salariilor bugetarilor cuprinsă între 15 şi 30%. Cei care au contract pe perioadă determinată vor fi concediaţi. Iar fondul asigurărilor sociale va scădea cu până la 1 miliard de euro în acest an şi cu 1,3 miliarde în 2012. TVA-ul va creşte de la 19% la 23%.

×
Subiecte în articol: masuri de austeritate Grecia taxe
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close