Antena 3 Economic Biz News Măsurile DISPERATE pe care le ia Rusia. Deciziile lui Putin îngenunchează ţara: "Nu s-a mai întâmplat asta din 2009"

Măsurile DISPERATE pe care le ia Rusia. Deciziile lui Putin îngenunchează ţara: "Nu s-a mai întâmplat asta din 2009"

de O.P.    |    09 Feb 2015   •   08:01
Măsurile DISPERATE pe care le ia Rusia. Deciziile lui Putin îngenunchează ţara: "Nu s-a mai întâmplat asta din 2009"

Rezervele internationale ale Rusiei au scazut in ianuarie la 376,2 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din ultimii aproape sase ani, din cauza reevaluarii rezervelor in euro si a interventiilor bancii centrale in piata pentru a limita deprecierea rublei, noteaza Bloomberg.Valoarea rezervelor internationale, care includ detinerile in valuta si aur ale bancii centrale, a scazut cu 9,25 miliarde de dolari in ianuarie, dupa un declin de 33,4 miliarde de dolari in luna anterioara. 

Rezervele valutare au coborat cu 12,2 miliarde de dolari, de la 339,3 miliarde de dolari la 327,1 miliarde de dolari, se arata intr-un comunicat al bancii centrale ruse. 

"Scaderea se datoreaza reevaluarii euro, moneda care are o pondere de peste 40% in totalul rezervelor valutare", a spus Vladimir Tikhomirov, economist sef al BCS Financial Group din Moscova. 

Pe de alta parte, valoarea detinerilor in aur a crescut in ianuarie cu echivalentul a 2,97 miliarde de dolari, la 49,06 miliarde de dolari, dupa un declin de 867 milioane de dolari in decembrie. 

Banca Rusiei a vandut luna trecuta 2,3 miliarde de dolari pe piata interbancara pentru a sprijini rubla.

×
Subiecte în articol: Rusia curs valutar

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close