Antena 3 CNN Economic Biz News Medicamentele, ţigările şi alcoolul, mai scumpe de la 1 aprilie

Medicamentele, ţigările şi alcoolul, mai scumpe de la 1 aprilie

Medicamentele, ţigările şi alcoolul, mai scumpe de la 1 aprilie
Sursa foto: preturi
31 Mar 2009   •   14:24

Medicamentele, ţigările şi alcoolul se vor scumpi începând cu 1 aprilie. Totuşi, de Paşte preţul alimentelor nu va mai creşte. Cel puţin aşa spun producătorii.

?Preţurile vor fi aceleaşi. Pot fi majorări de 1-2% sau scăderi de 1-2% ceea ce se poate întâmpla în fiecare săptămână, dar nu este vorba de nicio majorare a preţurilor?, spune preşedintele Romalimenta.
Chiar şi aşa, românii au anul acesta o listă de cumpărături mai scurtă.

Pâinea, lactatele, brânzeturi, carnea de porc şi mezelurile nu vor avea preţ de sărbătoare, ca până acum. Procesatorii de lapte, de exemplu, au anunţat scăderii cu până la 20% la consumul din primele trei luni ale acestui an. Regula nu este valabilă, însă, pentru tot ce găsim pe rafturi.

Probabil vor apărea produsele de seră, va fi primul val, şi am putea asista la creşteri de preţuri în acestă perioadă de până la 10%.

Aproape toate legumele şi fructele pe care le găsim în magazine sunt din import. Când euro creştea, creşteau şi preţurile. Acum, că euro dă înapoi, nimeni nu vorbeşte de ieftinire.

Lista cu scumpiri creşte. De la 1 aprilie, preţul medicamentelor româneşti se va majora cu 6%. Şi tot de atunci, un pachet de ţigări va costa cu 40 de bani mai mult. Şi băuturile alcoolice se vor scumpi. Nu însă şi berea sau vinul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scumpiri Paste medicamente
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close