Antena 3 CNN Economic Biz News Merkel, acuzată că i-a minţit pe germani legat de salvarea Greciei

Merkel, acuzată că i-a minţit pe germani legat de salvarea Greciei

Merkel, acuzată că i-a minţit pe germani legat de salvarea Greciei
Sursa foto: angela merkel
03 Mai 2010   •   17:50

Iniţial fost poreclită ?cancelarul de fier? pentru că ar fi fost împotriva unei salvari a Greciei, dar, în weekend, Angela Merkel a fost acuzată că a minţit alegătorii după ce s-a aflat că Germania va contribui cu peste 25 miliarde de euro la pachetul de salvare.
Merkel a fost forţată să recunoască că Germania va plăti cea mai mare cotă din banii UE pentru Grecia până în 2012.
?Ştiu că aceasta va fi foarte dureros,? recunoştea Merkel, care a subliniat că nu era alternativă.
Retorica anterioară dură a lui Merkel a alimentat un puternic sentiment anti-grecesc, peste 80% dintre germani opunându-se salvării Grecei.
?Majoritatea germanilor se străduie să înţeleagă de ce ar trebui să plătească pentru greci, care sunt faliţi deoarece şi-au irosit banii,? scria Bild.
În timp ce Frankfurter Allgemeine Zeitung aprecia: ?consecinţele economice ale eşecului uniunii monetare, care acum pare probabilă, nu pot fi calculate.

Thomas Klau, din cadrul ?think tank? Consiliul European pentru Relaţii Externe consideră că abordarea Berlinului a crizei greceşi a diminuat încrederea germanilor în euro, cu consecinţe potenţial grave pentru integrarea europeană.
Ultimele sondaje arată că 66% dintre germani sunt dezamăgiţi de guvern, iar 57 procente crede că Merkel ar trebui să primească ?o lecţie? în alegerile de duminică din Rhine-Westphalia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Angela Merkel zona euro
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close