Antena 3 CNN Economic Biz News Michael Jackson lasă în urmă datorii de 500 mil. dolari

Michael Jackson lasă în urmă datorii de 500 mil. dolari

Michael Jackson lasă în urmă datorii de 500 mil. dolari
Sursa foto: michael jackson
26 Iun 2009   •   14:56

Alături de muzica sa care se adresa maselor şi unea naţiuni, Michael Jackson a lăsat în urmă şi o mulţime de datorii pe care spera să le acopere odată cu revenirea sa pe scena internaţională.
Regale muzicii pop a murit joi, la vârsta de 50 de ani, din care 40 petrecuţi pe scenă.
În ciuda sutelor de milioane de dolari încasate de pe urma popularităţii sale, Jackson datorează mai mult de 500 de milioane de dolari, spun surse citate de The Wall Street Journal, potrivit Reuters.

Bunurile sale, incluzând drepturi de autor ale propriilor melodii şi ale unei părţi din discografia Beetles, ating un milliard de dolari, spune surse din industria muzicală.

Cariera lui Michael Jackson a fost umbrită de problemele financiare generate de numeroasele procese în care a fost implicat în ultimii ani.
Jackson nu era străin nici de cheltuielile exorbitante. Cumpăra antichităţi şi jucării în neştire. În timpul procesului din 2005 în care era acuzat de molestare sexuală a unui minor, un contabil l-a acuzat că, annual, cheltuie între 20 şi 30 de milioane de dolari, mai mult decât încasează.
Luxul din viaţa lui Jackson se datora şi unui împrumut de 200 de milioane de dolar pe care l-a girat cu drepturile de autor asupra catalogul musical Beatles. Regele muzicii pop deţinea aceste drepturi împreună cu Sony/ATV. Jackson şi-a refinanţat împrumuturile în 2006, încercând să scape de faliment.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: michael jackson datorii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close