Antena 3 CNN Economic Biz News Ministerul Finanţelor Publice s-a împrumutat cu 1,3 miliarde de euro de pe piaţa locală

Ministerul Finanţelor Publice s-a împrumutat cu 1,3 miliarde de euro de pe piaţa locală

Ministerul Finanţelor Publice s-a împrumutat cu 1,3 miliarde de euro de pe piaţa locală
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Noi 2010   •   16:32

Ministerul Finanţelor Publice s-a împrumutat cu 1,3 miliarde de euro de pe piata locală. Imprumutul a fost realizat prin vânzarea de obligaţiuni cu scadenţa la trei ani, peste valoarea programată de un miliard de euro, la un randament mediu de 4,8%.

Instituţia trebuie să înapoieze, luni, un împrumut în valoareade 1,42 miliarde euro, contractat în noiembrie 2010, prin vânzarea de titluri de stat în valută cu scadenţă la un an, la un randament mediu de 4,25% pe an, potrivit Mediafax.

Guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, a sugerat joi dimineaţă ca împrumutul să fie amânat pentru săptămâna viitoare, întrucât ministerul are sumele necesare rambursării.

"Cred că ministerul va alege să plătească la scadenţă împrumutul vechi, pentru că are bani, şi apoi, la câteva zile, să iasă pe piaţă în condiţii normale pentru a atrage bani", a declarat joi şeful BNR.

Mugur Isărescu a sugerat că Ministerul Finanţelor va putea obţine un preţ mai bun dacă va organiza licitaţia după ce ramburesează datoria scadentă şi nu va exista presiune din partea pieţei pentru că instituţia nu ar avea banii necesari.
Şeful statului, Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, la TVR, că dacă Finanţele vor reuşi să acceseze acest credit de circa un miliard de euro cu dobânzi sub 5%, înseamnă că România a redevenit credibilă.

 







×
Subiecte în articol: Ministerul Finantelor Publice imprumut
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close