Antena 3 CNN Economic Biz News Ministerul Finanţelor vrea să împrumute 4,5 miliarde lei în decembrie

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute 4,5 miliarde lei în decembrie

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute 4,5 miliarde lei în decembrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    29 Noi 2011   •   15:58

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a programat pentru luna decembrie licitaţii prin care vrea să atragă 4,5 miliarde de lei, nivel similar cu suma indicativă anunţată pentru luna noiembrie, dar nerealizată, informează Mediafax.

Finanţele vor organiza, luna viitoare, cinci licitaţii pentru vânzarea de titluri de stat, respectiv trei pentru certificate de trezorerie şi două pentru obligaţiuni de stat, cu scadenţa la doi şi zece ani.

Trezoreria intenţionează să redeschidă emisiunea de obligaţiuni la doi ani lansată în octombrie şi cea de zece ani lansată în luna mai.

Prima operaţiune este programată pentru luni, 5 decembrie, pentru vânzarea de certificate cu scadenţa la şapte luni, cu o valoare de un miliard de lei.

Ministerul Finanţelor a anunţat că vrea să atragă în luna noiembrie 4,5 miliarde de lei prin vânzarea de titluri de stat, de peste două ori mai mult decât suma împrumutată în octombrie, iar scadenţele titlurilor a fost de sub trei ani. Finanţele au reuşit să împrumute în noiembrie numai 3,93 miliarde de lei.

De la începutul anului, Finanţele au angajat împrumuturi de 45,8 miliarde lei şi 1,401 miliarde euro, prin emisiuni de titluri de stat.

×
Subiecte în articol: Ministerul Finantelor decembrie licitatii
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close