Antena 3 CNN Economic Biz News Miniştrii Cabinetului Boc recomandă populaţiei depozite în lei, dar îşi ţin economiile în euro

Miniştrii Cabinetului Boc recomandă populaţiei depozite în lei, dar îşi ţin economiile în euro

Miniştrii Cabinetului Boc recomandă populaţiei depozite în lei, dar îşi ţin economiile în euro
05 Ian 2010   •   09:55


Miniştrii Cabinetului Boc îşi ţin economiile în euro, însă recomandă populaţiei să economisească în lei. 9 dintre cei 17 membri ai Cabinetului Boc au depozitat în bănci din ţară şi străinătate 1,9 milioane de euro. 86% din bani sunt în monedă europeană. Lucrurile stau însă altfel atunci când vine vorba de recomandări pentru populaţie.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, are un depozit de peste 400.000 de euro. Nu se sfieşte însă să facă referire la recomandările BNR atunci când se vorbeşte de depozitele românilor.


"Fiecare decizie de investiţie este personală. Am văzut comunicatul BNR, el spune că recomandă românilor să-şi păstreze economiile în lei", susţine Oprea citat de Gândul.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu deţine mai multe conturi cu valori cuprinse între 30 dolari şi 41.477 lei, conform declaraţiei sale de avere. Videanu le-a trimis un SMS ziariştilor de la Gândul în care le recomandă românilor să economisească în lei.

Unul dintre cei mai bogaţi miniştri ai Cabinetului Boc este Democrat-liberalul Radu Berceanu. În declaraţia de avere el a menţionat că este posesorul unui depozit de 843.000 euro.

Ministrul Educaţiei, Petru Funeriu are conturi bancare de 148.405 euro în Franţa, 1 milion de yeni japonezi, dar şi depozite în dolari. Şi el îi sfătuieşte pe cetăţeni să este să-şi ţină banii în moneda ţării în care locuiesc.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea recomandarea depozitele în lei, sau eventual, în euro. Udrea are cea mai mare datorie dintre toţi membri Cabinetului. Ea trebuie să ramburseze în acest an un credit de 3,2 milioane euro, după ce anul trecut a cerut o amânare.

Singurul care are încredere în moneda naţională a României este ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, care a ales să îşi păstreze economiile în lei.

Antena 3


×
Subiecte în articol: ministri economii lei euro
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close