Antena 3 CNN Economic Biz News Ministru bulgar: Grecii îşi mută afacerile în Bulgaria. Nu este frumos, dar ne bucurăm

Ministru bulgar: Grecii îşi mută afacerile în Bulgaria. Nu este frumos, dar ne bucurăm

Ministru bulgar: Grecii îşi mută afacerile în Bulgaria. Nu este frumos, dar ne bucurăm
24 Oct 2011   •   12:00

Criza economică şi financiară care afectează Grecia are anumite beneficii pentru Bulgaria, a afirmat ministrul bulgar al Finanţelor, Simeon Djankov, într-un interviu publicat luni. Oficialul a admis chiar că bulgarii se bucură, într-o oarecare măsură, de problemele grecilor, transmite AFP.
   
"Deşi nu este foarte frumos, există un grad de bucurie malefică (cu privire la Grecia), deoarece Bulgaria este comparată încă cu Grecia. Impresia că grecii stau mai prost decât noi ne ajută mult ca guvern", a arătat oficialul pentru Die Welt.
   
Timp de câţiva ani, bulgarii au făcut sacrificii pentru a-şi menţine datoria de stat la unul dintre cele mai reduse niveluri din Europa (16% din PIB în 2010) şi au privit cu invidie către vecinii lor greci, către standardul mai ridicat al vieţii de acolo, notează ministrul.
   
"Condiţiile economice s-au deterioat pentru afacerile din Grecia. În ultimii doi ani, circa 2.000 de companii s-au mutat din Grecia în Bulgaria, iar mulţi cetăţeni greci şi-au adus banii în băncile bulgare", a afirmat Djankov.
   
El estimează influxul de capital din Grecia la circa un miliard de euro, ceea ce "reprezintă mult pentru Bulgaria".
   
Djankov a mai arătat că speră ca Grecia să-şi revină, pentru stimularea fluxurilor comerciale dintre cele două ţări.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close