Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul de Finante bulgar crede că ţara sa îşi va reveni economic până în septembrie

Ministrul de Finante bulgar crede că ţara sa îşi va reveni economic până în septembrie

Ministrul de Finante bulgar crede că ţara sa îşi va reveni economic până în septembrie
20 Iun 2010   •   13:50



Noi o ducem din ce în ce mai rău. Vecini noştri bulgari din ce în ce mai bine. Şi se şi mândresc cu asta. Ministrul de Finanţe al Bulgariei, Simeon Djankov, este convins că ţara sa va ieşi din recesiune până la sfârşitul verii.

Chiar dacă nu are încă cifre care să-i susţină afirmaţiile, ministrul Finanţelor din Bulgaria este optimist şi creşterea exporturilor cu 36% în luna aprilie, pare să susţină revigorarea economică a vecinilor noştri. Simeon Djankov a declarat pentru agenţia Novinite că revenirea economică se va simţi mai puternic în luna septembrie, având în vedere că indicatorii financiari ai Bulgariei depăşesc media înregistrată în Uniunea Europeană.

La sfărşitul lunii mai Simeon Djankov a venit în România şi s-a întâlnit cu Sebastian Vlădescu. Atunci încă mai lua măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

În legătură cu situaţia ţării noastre, ministrul bulgar spunea că măsurile de austeritate sunt necesare.

În iulie anul trecut, Simeon Djankov a devenit ministrul finanţelor al Bulgariei şi vice-prim-ministru. A reuşit în nouă luni să aplice unele măsuri care au dus la reducerea deficitului bugetar cu 0,756%, cea mai mare reducere din Uniunea Europeană. Iar pentru anul acesta a reuşit să balanseze bugetul ţării. La doar şase luni de când a devenit ministru, a reuşit să revizuiască ratingul ţării de la negativ la stabil.



Antena 3

Foto: online.wsj.com

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close