Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Economiei: Centrala nucleară, dezvoltată în Transilvania. Construcţia începe în toamnă

Ministrul Economiei: Centrala nucleară, dezvoltată în Transilvania. Construcţia începe în toamnă

Ministrul Economiei: Centrala nucleară, dezvoltată în Transilvania. Construcţia începe în toamnă
Sursa foto: Adriean Videanu
26 Mai 2009   •   14:17

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a delclarat că cea de-a doua centrală nucleară a României va fi construită în Transilvania, iar construcţia va începe în toamna anului 2009.

Videanu a adăugat că pentru acest proiect şi-au exprimat interesul mai multe companii europene, inclusiv din Rusia.

?În toamnă vom începe construcţia unei centrale de generaţie a treia, pentru că energia nucleară este cea mai curată formă de energie", a precizat Videanu, în cadrul unei dezbateri.

La începutul lunii mai, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Tudor Şerban, a spus că a doua centrală nucleară a României va fi amplasată în centrul ţării. La acea vreme, Şerban a mai declarat că autorităţile au acordat deja unui investitor străin 35% din proiect.

În urmă cu un an, autorităţile au anunţat că vor să construiască o nouă centrală nucleară, care va avea între două şi patru reactoare.

În prezent, singura centrală nucleară din România este cea de la Cernavodă. Aceasta funcţionează cu două grupuri nucleare cu o putere de circa 700 MW fiecare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close