Ministrul Economiei: Fabrica de arme Cugir îşi va dubla activitatea, după încheierea unui contract cu un stat membru NATO

de D.D.    |    05 Iun 2013   •   14:59
Ministrul Economiei: Fabrica de arme Cugir îşi va dubla activitatea, după încheierea unui contract cu un stat membru NATO Foto: www.fabricadearmecugir.ro

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat miercuri că fabrica de Arme Cugir a încheiat recent un contract pentru livrarea de armament uşor către o ţară membră NATO. Contractul va genera dublarea activităţii fabricii în acest an.

"În perioada recentă am încheiat un contract pentru dublarea activităţii. (...) E vorba despre o ţară membră NATO şi este vorba de armament uşor, care în general nu-i destinat pentru a mângâia. Armament uşor înseamnă puşti, pistoale, pistoale automate", a spus ministrul, potrivit Mediafax.

Varujan Vosganian nu a dezvăluit alte informaţii referitoare la acest contract. Potrivit ministrului, fabrica de armament a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 11 milioane lei.

Fabrica de Arme Cugir a finalizat în primăvara anului 2012 prima puşcă de asalt de concepţie integral românească, la standarde NATO. Arma este testată în prezent de soldaţii români în teatrele de operaţiuni.

 

 

Parteneri
x close