Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Finanţelor a fost mandatat de Guvern să semneze scrisoarea de intenţie cu FMI

Ministrul Finanţelor a fost mandatat de Guvern să semneze scrisoarea de intenţie cu FMI

Ministrul Finanţelor a fost mandatat de Guvern să semneze scrisoarea de intenţie cu FMI
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Mai 2012   •   20:54

Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, a fost mandatat de Guvern să semneze scrisoarea de intenţie convenită în ultimele negocieri cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a anunţat, marţi seara, premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
   
Negocierile cu FMI s-au încheiat cu succes sâmbătă seara, după două zile de discuţii la BNR, partea română şi delegaţia instituţiei internaţionale stabilind termenii noii scrisori de intenţie la acordul de tip preventiv.
   
Premierul a anunţat, la finalul negocierilor, că salariile bugetarilor vor creşte de la 1 iunie cu 8%, restul de până la 15% urmând să fie acordat tot în cursul anului 2012, în luna octombrie sau noiembrie.
   
România are în derulare un acord de tip preventiv cu FMI în valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o înţelegere similară cu Comisia Europeană pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro şi o linie de credit de 400 milioane euro de la Banca Mondială.

Acordul cu instituţiile financiare internaţionale a fost încheiat în martie 2011, în prelungirea programului de 20 miliarde euro derulat în perioada 2009-2011.


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close