Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul IMM-urilor, despre "Business Angels": Obiectivul nostru este să aşezăm România pe harta antreprenorială a Europei

Ministrul IMM-urilor, despre "Business Angels": Obiectivul nostru este să aşezăm România pe harta antreprenorială a Europei

Ministrul IMM-urilor, despre "Business Angels": Obiectivul nostru este să aşezăm România pe harta antreprenorială a Europei
de S.T.    |    13 Oct 2014   •   10:31

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism, Florin Jianu, a vorbit, luni, la "Daily Income cu Adrian Măniuţiu", despre Business Angels, unul dintre instrumentele moderne de finanţare alternativă care lipsea din economia României.

"Numai într-o zonă din Statele Unite sunt peste 20.000 de astfel de investitori, iar la noi sunt 50 de investitori privaţi pentru că nu aveau acest instrument(...). Am reglementat acest tip de investiţie (Business Angels- n.red.), dând posibilitatea antreprenorilor de a intra într-o companie fără să deţină majoritatea şi am oferit două tipuri de stimulente: pentru echivalentul sumei pe care el o dă drept împrumut companiei timp de 3 ani de zile nu va plăti niciun fel de impozit şi al doilea stimulent e legat de faptul că după această perioadă îşi vinde acţiunile către cel care deţinea compania sau altcineva iar diferenţa pozitivă dintre suma cu care vinde şi banii pe care i-a investit iniţial nu este impozitată", a explicat ministrul.

Potrivit lui Florin Jianu, "acest tip de stimulent va face ca România să aibă companii din diverse domenii care să fie vândute pe sume foarte mari".

"Sunt companii din Cluj şi din alte părţi ale ţării care au creat astfel de plus valori, însă impozitarea s-a făcut în alte ţări, iar statul român nu a avut nimic de câştigat", a mai spus ministrul.

"Obiectivul nostru este să aşezăm România pe harta antreprenorială a Europei printr-o lege extrem de modernă care creează diferenţe faţă de alte ţări", a completat el.

În ţările dezvoltate, în special în SUA, "Business angels“ sunt de mult o sursă de venit obişnuită pentru micii antreprenori. 

Potrivit ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism, este important să sprijinim accesul la finanţare nu doar pentru anumite domenii de activitate care au creşteri importante, ci să încurajăm finanţarea start-up-urilor în toate sectoarele.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Daily Income cu Adrian Măniuţiu"

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close