Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Muncii: Majorarea salariului minim la 800 lei nu este sustenabilă in 2009

Ministrul Muncii: Majorarea salariului minim la 800 lei nu este sustenabilă in 2009

Ministrul Muncii: Majorarea salariului minim la 800 lei nu este sustenabilă in 2009
Sursa foto: marian sarbu
28 Mai 2009   •   03:27

Creşterea în acest an a salariului minim pe economie la 800 lei, de la 600 lei în prezent, nu este sustenabilă, a declarat, miercuri, Ministrul Muncii, Marian Sârbu, într-un interviu acordat Reuters. "Creşterea (salariului minim - n.r.) la 800 lei nu este sustenabilă. Patronatele nici nu vor să audă de aşa ceva", a spus Sârbu.
El a adăugat că Guvernul va continua negocierile cu sindicatele şi va avea în vedere o creştere "rezonabilă" a salariului minim pe economie, însă a precizat că majorarea cu 33% a acestuia, cerută de sindicalişti, este nerealistă. "Să vedem cum va arată economia după şase luni şi apoi vom lua o decizie", a completat Sârbu.
În urmă cu o săptămană, premierul Emil Boc declara că nu exclude posibilitatea majorării salariului minim în a doua parte a acestui an, precizând că a purtat o discuţie în acest sens cu ministrul muncii, Marian Sârbu, scrie Newsin. "Am discutat cu ministrul muncii şi nu excludem creşterea salariului minim din a doua parte a anului, când urmează să vedem care vor fi rezultatele economice pe primul semestru", a spus Boc, la ieşirea de la discuţiile cu sindicatele şi cu reprezentanţii ministerelor pe tema legii unice a salarizării.
Cu o zi înainte, ministrul muncii, Marian Sârbu, preciza că discuţiile privind majorarea salariului minim pe economie vor fi reluate cu sindicatele în a doua jumătate a acestui an, şi nu iîn prezent, intrucat revigorarea economiei este insuficientă pentru majorări salariale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close