Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Muncii propune ca 11 instituţii să nu intre în Legea unică de salarizare, Boc se opune

Ministrul Muncii propune ca 11 instituţii să nu intre în Legea unică de salarizare, Boc se opune

Ministrul Muncii propune ca 11 instituţii să nu intre în Legea unică de salarizare, Boc se opune
Sursa foto: marian sarbu
15 Mai 2009   •   01:50

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a prezentat miercuri în Guvern o Notă, potrivit căreia angajaţii a 11 instituţii finanţate integral din venituri proprii, printre care AVAS şi ANRE, nu ar fi intrat sub incidenţa Legii unice a salarizării, însă propunerea a fost respinsă de premierul Emil Boc.

"Propunem ca personalul din instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, ca şi autorităţile administrative autonome, să nu fie cuprinse în proiectul de Lege de salarizare unitară, urmând ca salarizarea acestuia să se realizeze ca şi în prezent, prin negociere, în baza contractelor colective de muncă, după caz, respectiv potrivit prevederilor legale din actele normative de organizare şi funcţionare".

În acelaşi document se prevede că nivelul de salarizare poate fi reglat prin bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate anual şi prin mandatul de negociere a contractelor colective de muncă, transmite Newsin.

Pe listă figurează opt instituţii publice finanţate integral din venituri proprii, în cazul cărora urma să nu fie aplicată Legea salarizării unice: ANRE, AVAS, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Agenţia de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii, Administraţia Naţională Apele Române, Administraţia Fondului de Mediu. La acestea se adaugă Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private - autorităţi administrative autonome finanţate integral din venituri proprii.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul s-a arătat "extrem de nemulţumit" de propunerea ministrului Muncii. "Premierul a spus că el nu îşi va pune semnătura pe proiectul Legii salarizării unice decât dacă sunt incluse în actul normativ şi instituţiile aflate pe lista prezentată de ministrul Muncii", au declarat, pentru NewsIn, sursele citate.

Sub incidenţa proiectului de Lege privind salarizarea unică urma să intre, potrivit Notei prezentate de ministrul Muncii în Guvern, doar personalul din instituţiile publice finanţate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul de asigurări sociale de stat şi din bugetele fondurilor speciale sau din venituri proprii la care se adaugă subvenţii acordate din bugetele enumerate mai sus.

Nota aminteşte că personalul din instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, precum ANRE sau AVAS, se salarizează potrivit Ordonanţei Guvernului 14/1998, prin negociere, pe baza unui contract colectiv de muncă, în limita fondului de salarii aprobat prin bugetul de venituri şi cheltuieli anual.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Sarbu Ministerul Muncii
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close