Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Muncii: Revenirea la TVA de 19% şi impozitarea pensiilor vor fi analizate în Guvern

Ministrul Muncii: Revenirea la TVA de 19% şi impozitarea pensiilor vor fi analizate în Guvern

Ministrul Muncii: Revenirea la TVA de 19% şi impozitarea pensiilor vor fi analizate în Guvern
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Iul 2010   •   13:10

Mihai Şeitan a anunţat luni că eventuala revenire la TVA de 19% şi impozitarea pensiilor urmează să fie analizate în Guvern. Ministrul Muncii a făcut această declaraţie înaintea şedinţei BPN al PDL, informează Mediafax.

"Facem o analiză în Guvern să vedem datele financiare cu Ministerul de Finanţe şi vă spunem care sunt rezultatele", a declarat Şeitan, după ce a fost întrebat cum vede revenirea la TVA de 19% şi impozitarea pensiilor.

Sâmbătă, preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul vizitei în comuna nemţeană Doljeşti, că TVA "trebuie dată înapoi jos" şi că toate pensiile trebuie impozitate. Liderul României a făcut această declaraţie după ce localnicii i s-au plâns de creşterea preţurilor.

Declaraţia a stârnit imediat reacţiile politicienilor. Atât conservatorii cât şi liberalii cred că e vorba de un nou joc al preşedintelui.

În urmă cu câteva zile, atât la postul public de radio cât şi la tv, Traian Băsescu milita pentru împozitarea oricărui tip de venit, chiar şi ajutorul de şomaj. Şi se declara un adversar al creşterii TVA.

Şeful statului a mai declarat zilele trecute că soluţia cea mai bună în situaţia actuală este scăderea cheltuielilor publice.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: guvern impozit analiza TVA pensie mihai seitan
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close