Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Fondurilor europene, Rovana Plumb: 5,2 miliarde euro, ținta pentru 2017

Ministrul Fondurilor europene, Rovana Plumb: 5,2 miliarde euro, ținta pentru 2017

Ministrul Fondurilor europene, Rovana Plumb: 5,2 miliarde euro, ținta pentru 2017
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Apr 2017   •   20:12

România și-a propus pentru acest an să atragă 5,2 miliarde de euro bani europeni, ceea ce înseamnă 31-32 miliarde lei, după ce anul trecut a fost unul ”pierdut” pentru fonduri, a anunțat ministrul pentru Fonduri europene, Rovana Plumb, miercuri, la Antena 3.

”Ne-am propus ca până la sfârșitul anului să aducem 5,2 miliarde bani publici europeni. Înseamnă 31-32 de miliarde de lei”, a declarat ministrul Fondurilor europene, Rovana Plumb, miercuri, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Din suma de 5,2 miliarde euro, 1,9 miliarde euro reprezintă bani din politica de coeziune, iar 3,3 miliarde euro din politica agricolă comună.

Ministrul Fondurilor europene a precizat că principalul obiectiv este creșterea ratei de finanțare, astfel ca ea să ajungă la 60% până la sfârșitul anului, având în vedere că acum este la 6%.

Fără aceste investiții, bugetul nu poate suporta salarii mărite, a atras atenția ministrul pentru Fonduri europene.

Rovana Plumb: 2016 a fost un an pierdut pentru fonduri europene

Ministrul Plumb susține că anul trecut a fost unul pierdut în privința atragerii de fonduri europene.

”2016 a însemnat un an pierdut pentru România în ceea ce privește dezvoltarea țării, investiții la nivel capital uman, investiții locale și asta a determinat Guvernul Grindeanu să lucreze în echipă, ca să tureze la maxim motoarele”, susține ministrul Plumb.

Proiecte majore de infrastructură de transport/rutier

Noul Guvern Grindeanu și-a propus, pentru noul proiect al autostrăzii Sibiu-Pitești, să aloce suma de aproximativ două miliarde euro.

Pentru autostrada Lugoj-Deva, proiectul fazat este de 580 milioane euro, iar pentru Centura Capitalei-Ring 0 (A1-A2), proiectul nou este în valoare de 400 de milioane de euro.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close