Antena 3 CNN Economic Biz News Mişcarea care se petrece chiar în aceste momente între SUA şi Germania. "Are loc o renaştere"

Mişcarea care se petrece chiar în aceste momente între SUA şi Germania. "Are loc o renaştere"

Mişcarea care se petrece chiar în aceste momente între SUA şi Germania. "Are loc o renaştere"
de O.P.    |    17 Iul 2013   •   12:44

Companiile germane se bazează în tot mai mare măsură pe piaţa din Statele Unite, în contextul recesiunii din zona euro şi încetinirii din China, iar exporturile peste ocean reprezintă un element critic pentru creşterea economică a Germaniei, potrivit unei analize a Wall Street Journal (WSJ).

Trendul este subliniat de datele economice recente, inclusiv de creşterea încrederii investitorilor germani în economie în luna iulie, după trei luni consecutive de declin. "În SUA are loc o renaştere pentru companiile germane", comentează pentru WSJ Andreas Rees, economist la UniCredit Frankfurt.

Exporturile către SUA, a doua mare piaţă externă pentru Germania după Franţa, au crescut în primele patru luni cu 3,5% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor UniCredit. În acelaşi timp, livrările către Franţa au coborât cu 1,2%, iar exporturile către China cu 2%.

China este pe locul 5 în topul pieţelor de export pentru Germania. Exporturile germane către China au crescut constant după criza financiară asiatică de la sfârşitul anilor '90.

Exporturile reprezintă 40% din economia germană, care generează o treime din Produsul Intern Brut al zonei euro, find de departe cea mai mare putere economică a Europei.

×
Subiecte în articol: criza economica exporturi
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close