Antena 3 Economic Biz News Mişcarea de pe Wall Street ia amploare. Washington-ul şi Los Angeles-ul se alătură manifestanţilor

Mişcarea de pe Wall Street ia amploare. Washington-ul şi Los Angeles-ul se alătură manifestanţilor

de Antena3.ro    |    07 Oct 2011   •   16:39
Mişcarea de pe Wall Street ia amploare. Washington-ul şi Los Angeles-ul se alătură manifestanţilor
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images

Protestatarii care participă la mişcarea "Să ocupăm Wall Street" nu se lasă cu una cu două. Ei îşi continuă manifestaţiile prin care denunţă lăcomia marilor corporaţii şi cer egalitate economică. Ba mai mult, protestatarii şi-au instalat tabăra în apropiere de bursa din New York, în speranţa că vor obţine un răspuns de la Guvern.

Sute de protestatari nemulţumiţi de actuala stare economică din ţară s-au mutat pe străzile New York-ului, în speranţa că vor atrage atenţia guvernului.

Inspiraţi de manifestaţiile de pe Wall Street, care durează deja de trei săptămâni, sute de oameni au ieşit şi pe străzile Washington-ului.

Manifestanţii se autodenumesc "99%", făcând referire la toţi oamenii care nu fac parte din acei 1% cei mai bogaţi oameni din lume.

Tot după modelul demonstraţiilor de pe Wall Street au fost organizate manifestaţii şi în alte oraşe americane, printre care şi Los Angeles. Acolo, unsprezece persoane au fost arestate, după ce au pătrus ilegal în holul sucursalei unei bănci. Ele au fost însă eliberate în schimbul unei cauţiuni de 5.000 de dolari.

Preşedintele Obama a afirmat că manifestaţiile exprimă nemulţumirile oamenilor faţă de situaţia economică dificilă din Statele Unite şi faţă de practicile băncilor. În acelaşi timp însă, liderul american a apărat sectorul financiar.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close