Antena 3 Economic Biz News Mişcarea pe care o face Rusia în plină criză: "Măcar nu vor fi treji ca să vadă dezastrul economic"

Mişcarea pe care o face Rusia în plină criză: "Măcar nu vor fi treji ca să vadă dezastrul economic"

de O.P.    |    30 Dec 2014   •   12:53
Mişcarea pe care o face Rusia în plină criză: "Măcar nu vor fi treji ca să vadă dezastrul economic"

Vodca rusească se va ieftini începând cu luna februarie, potrivit autorităţilor de pe piaţa de profil, măsura venind pe fondul reorientării consumatorilor către băuturile de contrabandă ca reacţie la o campanie guvernamentală pentru combatarea alcoolismului prin creşterea preţurilor.

Autoritatea de reglementare a pieţei băuturilor alcoolice din Rusia a anunţat că preţul minim de retail pentru o jumătate de litru de vodcă va scădea în februarie cu 16%, la 185 ruble (3,24 dolari), transmite Bloomberg.

"Este o măsură evident populistă, în contextul în care Rusia intră într-o perioadă de criză care ar putea dura câţiva ani. Vodca din Rusia este deja cea mai scumpă din lume raportat la veniturile consumatorilor, iar salariile sunt în scădere", a spus Vadim Drobiz, preşedintele firmei de cercetare de piaţă Ciffra.

Preţul minim pentru o jumătate de litru de vodcă a crescut în 2014 cu circa 30% faţă de anul trecut, la 220 ruble.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close