Antena 3 CNN Economic Biz News Mişcarea pe care o va face China dacă Marea Britanie iese din Uniunea Europeană

Mişcarea pe care o va face China dacă Marea Britanie iese din Uniunea Europeană

Mişcarea pe care o va face China dacă Marea Britanie iese din Uniunea Europeană
de O.P.    |    13 Feb 2013   •   13:16

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat, la 23 ianuarie, ca daca partidul conservator va castiga urmatoarele alegeri, el va oferi cetatenilor tarii sale posibilitatea sa opteze in favoarea ramanerii sau iesirii din UE prin referendum, scrie publicatia chineza Huanqiu Shibao.
Un recent sondaj de opinie efectuat de compania de consultanta YouGov arata ca numarul britanicilor care sustin ideea retragerii din UE a crescut la 49%, cel al doritorilor ramanii reducandu-se la 32%.

Englezii sunt de parere ca daca un referendum ar fi organizat acum, retragerea Marii Britanii ar deveni, fara nici o indoiala, o simpla chestiune de timp. Este de la sine inteles ca, pe termen scurt, iesirea din UE ar fi in avantajul Londrei. Spre exemplu, Marea Britanie nu ar mai cheltui anual 8 miliarde de euro pentru sustinerea economiei comunitare.

Pe termen lung insa, un astfel de pas s-ar putea traduce printr-o diminuare majora a rolului tarii pe arena internationala: incetand sa mai fie membru UE, Marea Britanie va fi privata de accesul la parghiile de influenta asupra situatiei atat din Europa , cat si din lume.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close