Antena 3 CNN Economic Biz News Misiune economică în SUA organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR)

Misiune economică în SUA organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR)

Misiune economică în SUA organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR)
29 Sep 2015   •   12:19

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează în aceste zile o misiune economică în Statele Unite ale Americii, în orașele New York și Washington.

Atragerea investițiilor străine este un aspect esențial pentru dezvoltarea țării noastre, iar CCIR și-a propus să contribuie în mod direct la relansarea poziției României pe piața internațională. In acest context, unul dintre obiectivele majore ale Camerei este de a-i sprijini pe antreprenorii români în intensificarea colaborărilor cu partenerii europeni și transatlantici. Interesele membrilor delegației conduse de CCIR se îndreaptă spre identificarea noilor oportunități de afaceri, export-import și cooperarea în domenii precum industria de petrol şi gaze, securitatea cibernetică, infrastructura de transport şi serviciile de turism, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, scopul misiunii actuale fiind ca firmele româneşti să întâlnească cât mai mulţi oameni de afaceri din domeniul lor de activitate.

Premisele colaborării comerciale între România și SUA sunt promițătoare, dacă este să ne luăm după cifrele de anul trecut. La 31 decembrie 2014, volumul schimburilor comerciale s-a ridicat la 2.207,01 milioane USD, din care importuri SUA 905,01 milioane USD, iar exporturi către SUA 1.302 milioane USD. Ca urmare a evoluţiei exporturilor şi importurilor, balanţa comercială este în favoarea ţării noastre, înregistrând un excedent de circa +396,99 milioane USD.

Intensificarea legăturilor cu partenerii din SUA este, de altfel, o prioritate a CCIR pe linie de relații externe, existând potențial neexploatat până în prezent, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban. Misiunea din Statele Unite ale Americii a începeut pe 28 septembrie cu forumul de afaceri Best-Invest desfășurat la New York, la care companiile românești s-au întâlnit cu posibili investitori americani interesați de evoluția și oportunitățile oferite de România și țările din zonă. Vizita de lucru se va încheia pe 2 octombrie.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close