Antena 3 CNN Economic Biz News Mobilă CUMPĂRATĂ sau FĂCUTĂ DE TINE? Care este cea mai bună soluție pentru mobilarea locuinței?

Mobilă CUMPĂRATĂ sau FĂCUTĂ DE TINE? Care este cea mai bună soluție pentru mobilarea locuinței?

Mobilă CUMPĂRATĂ sau FĂCUTĂ DE TINE? Care este cea mai bună soluție pentru mobilarea locuinței?
Sursa foto: Sursă foto: shutterstock.com
14 Oct 2019   •   17:45

Programele de creditare pentru locuințe au fost foarte accesate de către români. Prețurile relativ mari nu au stat în calea achizițiilor. O nouă casă înseamnă că vor urma procese de amenajare, printre care se enumeră și mobilarea. Atunci când ai mai multe variante din care să alegi pentru a duce la bun sfârșit această activitate trebuie să știi avantajele și dezavantajele lor.

Avantaje și dezavantaje ale soluțiilor de mobilare:

1. Mobilă cumpărată de la magazine specializate

Cea mai simplă soluție este să cumperi mobila de la un magazin specializat. Avantajul constă în faptul că trebuie doar să comanzi scaunele, mesele de bucătărie, dulapurile și toate celelalte piese și acestea ți se vor livra sau le vei putea ridica personal. Dacă alegi să comanzi online este nevoie doar de câteva click-uri pentru a face rost de toate obiectele de mobilier necesare. Dezavantajul este faptul că trebuie să te limitezi la modelele pe care le găsești, însă, chiar și așa, este aproape imposibil să nu găsești ceva pe placul tău, având atâtea modele la dispoziție.

2. Mobilă făcută de tine

Dacă ești o persoană creativă și îndemânatică, atunci s-ar putea să-ți surâdă ideea de a-ți face mobila chiar cu mâinile tale. Avantajul este faptul că, alegând această soluție de mobilare, știi cu siguranță că toate piesele vor fi executate exact pe gustul tău și la dimensiunile pe care le dorești, ținând cont, bineînțeles, și de spațiul locuinței. Dezavantajul este faptul că va trebui să îți procuri toate materialele necesare și să muncești destul de mult timp până să te bucuri cu adevărat de o casă sau de un apartament complet. Dacă vrei să vezi un exemplu, poți viziona acest videoclip pentru a vedea cum se face un dulap.

3. Mobilă veche

Dacă, din întâmplare, ai câteva piese de mobilă vechi rămase de la rude sau prieteni care nu le mai folosesc, le poți pune la tine în casă. Chiar dacă nu le-ai avea pe toate, măcar nu trebuie să începi de la zero. Avantajul acestora este faptul că nu te costă nimic și le poți avea la dispoziție foarte simplu. Totuși, dezavantajul cel mai mare care ar trebui să cântărească suficient de mult în luarea deciziei este faptul că o mobilă veche și folosită poate însemna faptul că se va deteriora mult mai rapid decât te aștepți. Așadar, ar trebui să o îngrijești foarte bine înainte să o folosești. Cu toate acestea, poți folosi mobila veche doar ca rezervă, până când vei putea face rost de una nou-nouță.

Mobilierea unei locuințe nu este întotdeauna ceva simplu, mai ales dacă nu știi ce soluție este cea mai bună. Pe lângă factorul financiar, mai trebuie să pui și alte aspecte în balanță.

Acum că ai explicate mai simplu toate variantele de mobilare, încearcă să analizezi care este cea mai potrivită pentru tine dintre acestea.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close