Antena 3 CNN Economic Biz News Moneda naţională îşi continuă deprecierea. Cursul a închis la 3,827 lei/euro

Moneda naţională îşi continuă deprecierea. Cursul a închis la 3,827 lei/euro

Moneda naţională îşi continuă deprecierea. Cursul a închis la 3,827 lei/euro
20 Noi 2008   •   17:52

Moneda naţională a înregistrat variaţii destul de puternice pe parcursul şedinţei interbancare de joi, consemnând în prima parte a zilei o tendinţă de depreciere, urmată de un interval în care s-a apreciat, pentru ca în ultimele două ore cursul să revină pe creştere, închizând la 3,827 lei/euro.
"Şedinţa de joi a fost caracterizată de o volatilitate ridicată, iar leul a urmat variaţiile valutelor din regiune", a spus un dealer, citat de Mediafax.
În deschiderea şedinţei interbancare de joi, moneda naţională şi-a continuat deprecierea faţă de Euro, pentru a patra zi consecutiv, cursul atingând un maxim de 3,87 lei/euro.
Potrivit Mediafax, creşterea ratei a fost generată de menţinerea aversiunii faţă de risc a investitorilor, care sunt îngrijoraţi după ce producătorii auto americani au estimat agravarea situaţiei fără sprijinul Guvernului.
Primele transferuri la deschiderea şedinţei interbancare de joi au fost efectuate la 3,8450-3,8500 lei/euro, în creştere faţă de cotaţiile înregistrate la închiderea de miercuri, de 3,8375 - 3,8395 lei/euro. La scurt timp după deschidere, rata de schimb a atins un maxim de 3,87 lei/euro.
Banca Naţională a României (BNR) a afişat, joi, un curs de referinţă de 3,8258 lei/euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curs valutar BNR
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close