Antena 3 CNN Economic Biz News Moody's a coborât ratingul Spaniei cu două trepte, la "A1"

Moody's a coborât ratingul Spaniei cu două trepte, la "A1"

Moody's a coborât ratingul Spaniei cu două trepte, la "A1"
Sursa foto: Foto: business-forum.ro
19 Oct 2011   •   10:22

Moody's a coborât ratingul Spaniei cu două trepte, de la "Aa2" la "A1", acuzând nivelurile ridicate ale datoriei din sectorul bancar şi cel corporatist, care induc vulnerabilităţi la deteriorarea condiţiilor de finanţare, informează Reuters.
   
Perspectivele tot mai slabe de creştere economică ale zonei euro vor îngreuna de asemenea, pentru Spania, atingerea ţintelor fiscale, a adăugat agenţia de rating.
   
În plus, Moody's notează că are "motive serioase de îngrijorare" privind situaţia financiară a guvernelor regionale din Spania.
   
Guvernul de la Madrid a anunţat anterior că va reduce deficitul bugetar la 6% din PIB în acest an, de la 9,3% din PIB în 2010, însă mulţi economişti sunt îngrijoraţi că lipsa disciplinei fiscale la nivel regional ar putea deraia acest obiectiv.
   
Ţinta de deficit regional a guvernului este de 1,3% din PIB pentru acest an.
   
"Nu toate regiunile sunt în aceeaşi situaţie. Dar credem că regiunile vor devia de la ţinta agregată de deficit pentru acest an", a declarat Kathrin Muehlbronner, senior analist la Moody's, într-un interviu telefonic acordat Reuters.
   
Agenţia a avertizat totodată că ratingul Spaniei ar putea fi coborât din nou în cazul agravării crizei datoriilor de stat din zona euro.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close