Antena 3 CNN Economic Biz News Moody's: Economia României va începe să crească în a doua jumătate a anului viitor

Moody's: Economia României va începe să crească în a doua jumătate a anului viitor

Moody's: Economia României va începe să crească în a doua jumătate a anului viitor
Sursa foto: economie
25 Aug 2009   •   17:45

Economia României va începe să crească cel mai probabil "cam" în a doua jumătate a anului viitor, a declarat Kenneth Orchard, analist la Moody's, agenţie de rating care a ridicat de la 5,7% la 8,9% estimarea privind scăderea PIB pentru 2009, anunţă Mediafax.

"Ne-am revizuit recent estimările privind contracţia economiei României în acest an, până la o scădere de 8,9%. Datele privind importul indică un declin mai degrabă dramatic al cererii locale. Presupunem că acest trend va continua în restul anului 2009 şi la începutul lui 2010. Economia ar trebui apoi să înceapă să crească cam în a doua jumătate a anului 2010", a declarat Orchard, pentru agenţia de presă.

Agenţia de evaluare financiară Moody's a revizuit, cel mai recent în luna iulie, prognoza privind contracţia economiei României în 2009, urcând de la 4% la 5,7%.

Orchard spune că economia românească ar putea avea o performanţă superioară estimărilor agenţiei de rating, în special dacă principalele economii din Europa înregistrează o revenire "puternică" în a doua jumătate a acestui an.

"Partea locală a economiei se pare că va continua să înregistreze o evoluţie slabă pentru cel puţin câteva trimestre, întrucât se confruntă cu efectele târzii ale anilor de boom economic. Revenirea pe plan local va depinde probabil de acţiunile adoptate de guvern în următorii 1-2 ani, dar şi de evoluţia situaţiei sistemului bancar european", a mai spus analistul agenţiei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: economie România Moody's
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close