Antena 3 CNN Economic Biz News Moody?s: Redresarea economiilor est-europene este fragilă

Moody?s: Redresarea economiilor est-europene este fragilă

Moody?s: Redresarea economiilor est-europene este fragilă
Sursa foto: economie
29 Apr 2010   •   11:45

Redresarea economiilor est-europene rămâne fragilă, chiar dacă cea mai dificilă perioadă a crizei a fost depăşită, potrivit agenţiei de evaluare financiară Moody?s, citată de Bloomberg.

Relansarea se bazează pe exporturi, iar cererea internă redusă face ca regiunea să fie dependentă de creşterea economică din vestul Europei, a declarat Dietmar Hornung, analist la Moody's.

Ţările din regiune ar putea fi afectate şi de majorarea dobânzilor, evoluţie care ar creşte presiunea datoriilor, a arătat el.

"Ne aflăm într-o fază de redresare fragilă. Există riscuri legate de mediul economic mondial şi riscuri legate de capacitatea de rezolvare a problemelor structurale", a spus Hornung, care participă la o conferinţă la Bratislava.

Fondul Monetar Internaţional anticipează că economia regiunii va avansa în acest an cu 2,8%, în timp ce Ungaria, Lituania şi Letonia vor înregistra cele mai slabe performanţe, în condiţiile în care economiile lor se vor contracta în continuare.

Hornung a mai spus că impactul crizei din Grecia asupra Europei de Est a fost limitat, având în vedere că statele din regiune au un nivel relativ redus al datoriilor, faţă de PIB.

El a avertizat însă că recesiunea a dus la creşterea deficitelor bugetare şi a datoriilor, astfel încât guvernele statelor din Europa de Est trebuie să aplice reforme structurale care să faciliteze consolidarea finanţelor publice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica evaluare
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close